RING OSS - 08-465 026 47

Helikopterlyft

RING OSS - 08-465 026 47

Helikopterlyft

Här utför vi helikopterlyft i fjällen.

Vårt främsta fokus ligger på lyft- och byggnationsuppdrag där helikoptern används som lyftkran. Detta gör oss till specialister inom området och det självklara valet vid precisionsjobb med helikopter.

Med snart 20 års erfarenhet av helikopterlyft kan vi därför erbjuda dig som kund skräddarsydda lösningar och utföra samtliga uppdrag med högsta effektivitet och säkerhet. Vi har opererat med eget tillstånd för bruksflyg sedan 2002 och utför helikopterlyft över hela Sverige, med huvudbas i Stockholm. 

Kontakta oss – vi hjälper både företag och privatpersoner med helikopterlyft, oavsett behov.

Rikstäckande helikopterlyft 

För oss är det viktigt att överträffa våra kunders förväntningar. Därför värderar vi förstklassig kvalitet, säkerhet och precision högt. Oavsett var, när och hur hjälper vi dig med helikopterlyft – från start till mål.

Vi erbjuder rikstäckande helikopterlyft med uthyrning av helikoptrar och nödvändig utrustning, inklusive transport och montering av material i hela Sverige.

Senaste generationens tyngdlyftare 

Vi opererar med en modern och flexibel helikopterflotta av den allra senaste generationens helikoptrar. Däribland modellen AS350 B3, vilken är en populär tyngdlyftare välkänd för sin goda prestanda med en kapacitet på upp till 1 350 kg hängade last i kroken. Vi har dessutom gjort omfattande modifieringar på våra helikoptrar för att ge piloten de bästa förutsättningarna att utföra uppdragen på ett säkert och effektivt sätt.

Vertikalreferens vid helikopterlyft 

Vi är en av få helikopteroperatörer i Sverige som använder sig av metoden “vertikalreferens” vid helikopterlyft. Denna teknik innebär att piloten flyger hängande last med lång lina och vertikala referenser, därav namnet. Tack vare detta, ser piloten direkt ner på den hängande lasten och omgivningen där lasten ska placeras.

Med andra ord ges lyftpiloten ett fågelperspektiv utan dess like av vad som händer nere vid kroken, vilket dessutom ger en betydligt högre precision och säkerhet jämfört med andra tekniker vid helikopterlyft. Det är för att inte tala om även ett måste för att ens kunna utföra monteringar högt över markplan och där det är långt till yttre referenser runt helikoptern.

En annan fördel är att det också går desto snabbare att flytta varje lass, vilket i sig är ännu ett starkt skäl att anlita oss när du behöver hjälp med helikopterlyft. Detta gör nämligen att vi alltid kan erbjuda dig som kund det bästa slutpriset.

Vi har kapacitet att utföra helikopterlyft med upp till 1 350 kg hängande last. Här har vi en last redo för helikopterlyft.